Sansehaven: et udendørs læringsrum og oplevelsessted.

Sansehaven i Nørrehus stod færdig i sommeren 2015.

Et tværfaglig udvalg havde arbejdet ud fra overskriften: lige leg for alle.  Udvalget formede og udarbejdede planerne for den nye sansehave.

Vi ville gerne sammentænke rum, pædagogik, æstetik og læring. Med fokus på det sansemæssige og kropslige var målet at skabe et inviterende udendørs fællesrum, der stimulerede børnenes nysgerrighed og lyst til at gå på opdagelse i haven.

Vores tese bag etableringen af sansehaven er, at børn forstår deres verden gennem sanserne. Gennem valg af materialer, planter og indretning, skulle der være plads til fordybelse og pædagogiske aktiviteter, der tog udgangspunkt i havens muligheder.

Uanset hvilke udfordringer man har som barn appellerer haven til leg.   Sidder man i kørestol, kan man på egen hånd komme rundt i haven på de anlagte stier.  Vil man gerne deltage i legen i sandkassen, kan man også det, fordi sandkassen er hævet, således at man kan nå den fra en kørestol.

Havens højbede står grønne med røde bær, duftende blomster og krydderurter.  Musikinstrumenter inviterer til leg med lyd og labyrinter, hvor man kan lege gemmeleg.

Haven skal åbne mulighed for at børnene skal kunne udforske, forundres, sanse og pirre børnenes nysgerrighed og styrke deres handlekraft.